2023-04-21 16:40:56

Η μαύρη επέτειος της 21ης Απριλίου 1967.

By antidiaploki

Η 21η Απριλίου του 1967 αποτελεί μαύρη επέτειο για την Ελλάδα. Ανεκόπη μία δημοκρατική πορεία στην οποία είχε εισέλθει η Ελλάδα με την κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου και αφού σχηματίστηκε κυβέρνηση αποστατών με τη στήριξη των ανακτόρων, της ΕΡΕ και των Αμερικανών, μετά την παρέλευση ενός ταραχώδους εικοσαμήνου, φτάσαμε στη χούντα των συνταγματαρχών.

Η 21η Απριλίου εκτός του ότι πισωγύρισε τον τόπο, εκτός του ότι ανέκοψε τη δημοκρατική και ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, κόστισε στον ελληνισμό πανάκριβα, γιατί πήρε πίσω τη μεραρχία που είχε στείλει ο Γεώργιος Παπανδρέου για τη φύλαξη της Κύπρου και επέτρεψε την απόβαση των τούρκων στη μεγαλόνησο.

Μοιραίος άνθρωπος που προξένησε όλη αυτή τη ζημιά θεωρείται ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Εκτελώντας σχέδιο της Φρειδερίκης και των Αμερικανών, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έγινε εγκέφαλος αποστασίας βουλευτών του κέντρου και δρομολόγησε όλη εκείνη τη μαύρη περίοδο που κηλίδωσε την πολιτική ιστορία της νεότερης Ελλάδας.

Σήμερα η Ελλάδα ζει, υποτίθεται, μία δημοκρατική περίοδο, όμως τα ΜΜΕ άγονται και φέρονται και προφανώς ελέγχονται από την κυβέρνηση και το κρατικό χρήμα, βουλευτές αλλάζουν κόμματα, παραβιάζοντας τη λαϊκή βούληση, αντιγράφοντας φαινόμενα του 1965, ο λαός έχει αντικαταστήσει τα οράματα του με το βόλεμα και το ρουσφέτι, ιδανικά πλέον σπανίζουν, κυριαρχούν η ιδιοτέλεια, η ανεντιμότητα, η υποκρισία και η συναλλαγή.

Η χούντα των Απριλιανών έπεσε από το Πολυτεχνείο και τους αγώνες των νέων μας. Η σημερινή υποτιθέμενη «δημοκρατία» μόνο από τη νεολαία μπορεί να διορθωθεί. Η νεολαία μπορεί να μας οδηγήσει μέσα από θυσίες και αγώνες στην αληθινή δημοκρατία. Αυτή την αληθινή δημοκρατία θεμελίωσε ο Γεώργιος Παπανδρέου και η κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου.
Αυτή την πορεία ανέκοψαν οι αποστάτες, η δεξιά και οι Αμερικανοί. Σε αυτή την πορεία αγωνίζεται να φέρει την Ελλάδα η Ένωση Κεντρώων και ο Βασίλης Λεβέντης.