2021-08-06

Αδάμες – Βαρυμπόμπη : Δήλωση του Βασίλη Λεβέντη

By Γραφείο Τύπου

Ήρθα στην περιοχή Αδάμες των Αχαρνών για να δω από κοντά την έκταση του προβλήματος. Βλέπω ότι δεν έχουν καεί μόνο σπίτια και αγροτικές εκτάσεις αλλά πρόκειται για ολική καταστροφή.

Κάνουν ότι μπορούν οι άνθρωποι του #ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των ζημιών. ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπούλησαν τη ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα και σήμερα η ΔΕΗ δεν είναι η ΔΕΗ που είχαμε, η ΔΕΗ που πάνω της μπορούσαμε να βασιστούμε.

Τώρα λίγη ΔΕΗ έχει ο ένας και ο άλλος, δίνουν πολύ χαμηλές τιμές ρεύματος ώστε να κλείσουν τη #ΔΕΗ τελείως και να ξεπουλήσουν ότι μείνει.
Αυτά τα υπόλοιπα της ΔΕΗ παλεύουν τώρα να σώσουν τις υποδομές σε όλη τη χώρα. Σε όλη τη χώρα υπάρχει πρόβλημα στη Μεσσηνία, στη Χαλκίδα, στη Ρόδο και αλλού.

Η Ελλάδα έχει ένα στραβό, κυρίως : όλες οι κυβερνήσεις προσπαθούν να διορίσουν κόσμο για να παίρνουν ψήφους. Ο κόσμος που διορίζουν είναι ανεκπαίδευτος είναι ακατάλληλος για τη δουλειά, για παράδειγμα του πυροσβέστη, του αστυνομικού και της πολιτικής προστασίας και απλά έχουμε αυτόν τον κόσμο και τον πληρώνουμε και όταν τον χρειαστούμε, “κάτι συμβαίνει” και τη μία φταίει ο άνεμος, την άλλη φταίει ο σεισμός και η καταστροφή τελικά δεν αποσοβείται.

Πρέπει επιτέλους ο κρατικός μηχανισμός να έχει αντοχές. Θυμάμαι τον Β. Πολύδωρα που έλεγε για τις πυρκαγιές στο νομό Ηλείας, ότι έφταιγε ο #στρατηγός_άνεμος. Φτάσαμε 20 χρόνια μετά να λέμε ακόμη ότι φταίει ο άνεμος. Και όσοι προσλαμβάνονται στη ΔΕΗ είναι όλοι συμβασιούχοι. Που είναι όλες αυτές οι εταιρείες πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος, να συνδράμουν στην προσπάθεια αποκατάστασης του δικτύου και στο σβήσιμο των εστιών φωτιάς; Που είναι η ΔΕΗ;

Πού είναι η ψήφος του ελληνικού λαού που ψήφισε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ για να διοριστούν τα παιδιά του; Καλώ τον κρατικό μηχανισμό να κάνει ότι πρέπει για να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους να επιτελέσουν το έργο τους. Φοβάμαι ωστόσο ότι είμαστε άξιοι της τύχης μας και μυαλό δεν βάζουμε.