2020-11-06

Ανακοίνωση : Δεξιοί και ακροδεξιοί βλέπουν νοθεία στις ΗΠΑ

By Γραφείο Τύπου

Από την ‘Ενωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση : 

Με ανακούφιση ο δημοκρατικός πολιτισμένος κόσμος χαιρετίζει τη  διαγραφόμενη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ. Η νίκη του Μπάιντεν πρέπει να φέρει τις ΗΠΑ σε τροχιά κανονικότητας, πάταξης φαινομένων βίας και ρατσισμού. Πρέπει επίσης η νέα ηγεσία των ΗΠΑ να παύσει να υποσκάπτει τη συνοχή της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης, να παύσει να ενθαρρύνει ταραχοποιούς σαν τον Ερντογάν και να βελτιώσει ουσιαστικά τις σχέσεις των ΗΠΑ με Ρωσία και Κίνα, χάριν της παγκόσμιας ειρήνης. Η εικόνα του απερχόμενου Τραμπ, να κραυγάζει για νοθεία και συνομωσία σε βάρος του, προσθέτει φαιδρότητα στην ήδη αποτυχημένη θητεία του. Το να αναγνωρίζεις την ήττα σου απαιτεί γενναιότητα. Η θητεία Τραμπ κόστισε ακριβά και στην Ελλάδα. Η συνθήκη των Πρεσπών και οι τόσες διευκολύνσεις που προσφέραμε στους Αμερικανούς με τις βάσεις της Σούδας, της Αλεξανδρούπολης, της Λάρισας, επιβλήθηκαν στην Ελλάδα με το ζόρι, υπό κλίμα εκβιασμού του Τραμπ και των Γερμανών. ‘Ολα αυτά συνέβησαν υπό την απειλή θερμών επεισοδίων του Ερντογάν, με μειοδοτική στάση των κυβερνήσεων Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη.  

Σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε, ότι αν και η ηγεσία Τραμπ ήταν συντηρητική ηγεσία, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να συναντηθούν τα συμφέροντα της Ελλάδας με εκείνα των ΗΠΑ, τόσο στις Πρέσπες, όσο και με την αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Προφανώς ο κ. Κατρούγκαλος, τη μειοδοσία των Πρεσπών και το να αλωνίζουν οι Αμερικανοί σε ελληνικό έδαφος, θεωρεί ότι «εξυπηρετούν» τα συμφέροντα της Ελλάδας. Τι άλλο θα ακούσουμε…

Κάποια παπαγαλάκια δεξιάς και ακροδεξιάς, κατά γελοίο τρόπο, μιλάνε για νοθεία σε βάρος του Τραμπ. Προφανώς λησμονούν ότι ο Ερντογάν χάνει τώρα το στήριγμά του. Κάποτε οι ίδιοι όταν έχασε στην Ελλάδα τις εκλογές ο Κώστας Καραμανλής, δήλωναν ότι «με μεσολάβηση της Αμερικανικής Πρεσβείας δέχθηκε να χάσει ο Κώστας Καραμανλής». Η δεξιά και η ακροδεξιά έχουν χάσει την αίσθηση του σοβαρού. Λυπούμαστε.