2020-11-20

Aνακοίνωση : ΛΑΟΣ – ΠΑΣΟΚ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΙ

By Γραφείο Τύπου

Από την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :
Η κυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη διαφημίζει το χαμηλό επιτόκιο δανεισμού της χώρας μας, αποκρύπτει όμως επιμελώς το ύψος του εξωτερικού χρέους της χώρας μας. Όταν το εξωτερικό χρέος της χώρας υπερβαίνει το 1,65 του ΑΕΠ, η χώρα δεν θα μπορεί να βγει στις αγορές, γιατί κανένας δεν θα την εμπιστεύεται. Ήδη η Ελλάδα έχει εξωτερικό χρέος 2,16 του ΑΕΠ, οι δε λόγοι που συνεχίζουν να μας δανείζουν οι αγορές είναι δύο. Πρώτα, ότι διαρκούσης της πανδημίας υπάρχει επιείκεια και δεύτερον, ότι με την υποθήκη της δημόσιας περιουσίας μας για 99 χρόνια προσφέρονται εγγυήσεις στους δανειστές. Όταν όμως τελειώσει η πανδημία, τότε το τέταρτο μνημόνιο είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο και τότε οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας θα κρύβονται…
Για τη σημερινή απελπισμένη και πανικόβλητη Ελλάδα αυτά είναι ψιλά γράμματα. ‘Ολοι αρκούνται στο «δος ημίν σήμερον» όμως όλοι έχουν και το δέος για το επαχθές αύριο.
Ο κ. Σταϊκούρας ανήγγειλε τον μποναμά των ευάλωτων νοικοκυριών με ύφος καρδινάλιου, ως εάν μοίραζε δικά του χρήματα. Το ίδιο έκανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν εξήγγειλε τα αναδρομικά των συνταξιούχων.
Όμως η Ένωση Κεντρώων ρωτάει, ποιοι έπρεπε πρώτοι να λάβουν βοήθημα, οι κάτω των 800 ευρώ, ή οι άνω των 1.300 ευρώ; Πώς ιεραρχούμε στον τόπο αυτό τις ανάγκες της κοινωνίας; Πώς δηλώνει υπερήφανος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τώρα που δίνει αναδρομικά, όταν πριν 8 χρόνια το ίδιο του το κόμμα μαζί με το ΠΑΣΟΚ πετσόκοψαν όλες τις συντάξεις του κόσμου; Θεωρεί ο Κυριάκος τόσο αφελείς τους έλληνες, να θυμούνται το έλασσον που τώρα τους έδωσε και να ξεχνούν το μείζον που πριν 8 χρόνια τους έκοψε;
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει κάθε σοβαρότητα. Ζητάει λεωφορεία, διορισμούς, αποζημιώσεις για όλους. Όταν όμως κυβερνούσε, γιατί δεν έκανε κάτι για όλα αυτά;
Θα μας πείτε, δουλειά της αντιπολίτευσης είναι να ζητάει. Φυσικά, δυστυχώς όμως για τον κ. Τσίπρα υπάρχει και το Μάτι, που βγάζει μάτια για την αδράνεια, την παχυδερμία και την ανυπαρξία κράτους.
Σε κάποιο καφενείο στο Περιστέρι γενομένης συζήτησης αναφέρθηκε, ότι το ΠΑΣΟΚ μετά τον Ανδρέα και τον Σημίτη έμεινε ακέφαλο και για αυτό βρίσκεται στο 4%. Τότε ένας των παρόντων ρώτησε, τη Φώφη τί την θέλουν στο ΠΑΣΟΚ; Ένας τρίτος απάντησε, τη Φώφη την έβαλαν, για να μπορούν εύκολα να την βγάλουν όταν χρειαστεί. Αυτά συμβαίνουν σε ένα κόμμα, όταν όλα βασίζονται στο ρουσφέτι και όταν γίνονται κυβερνητική τσόντα της δεξιάς. Γι’ αυτό θεωρούμε, ότι η θέση όλων των γνήσιων δημοκρατών του ΠΑΣΟΚ είναι μόνο στην Ένωση Κεντρώων.
Ωστόσο, παρακολουθούμε διάφορες τοποθετήσεις ημετέρων στον κρατικό μηχανισμό και την τοπική αυτοδιοίκηση που κάνει η Νέα Δημοκρατία. Τελικά η σημερινή Νέα Δημοκρατία δεν έχει ούτε καν τη γνησιότητα που διέκρινε διαχρονικά τη δεξιά. Σήμερα η Νέα Δημοκρατία είναι κράμα ΛΑΟΣ, ΠΑΣΟΚ και ενός κλειστού κλαμπ μητσοτακικών. Μόνο που τώρα στο κοκτέιλ αυτό έχουν προστεθεί και αρκετοί τυχοδιώκτες με βεβαρημένο παρελθόν. Να προσέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιατί ο λαός θεωρεί ότι ηγείται κυβέρνησης και όχι συμμορίας αρπακτικών.