2009-11-06

Από το φαγοπότι στο φοροκυνηγητό

By Γραφείο Τύπου

Μας ρωτούν πολλοί άνθρωποι, πώς βλέπουμε αυτήν την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Νομίζουμε ότι το μείζον δεν είναι να κρίνουμε αυτή την κυβέρνηση, το μείζον είναι να δούμε αν όλα αυτά που εξαγγέλλει τα είχε αναγγείλει πριν τις εκλογές. Κοινή αίσθηση είναι, ότι το ΠΑΣΟΚ είχε κρύψει την κρισιμότητα της οικονομικής κατάστασης της χώρας, είχε υποσχεθεί παροχές, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι υπάρχουν λεφτά.

Τώρα το ΠΑΣΟΚ κάνει επιστήμη το φοροκυνηγητό, τώρα μιλάει για κίνδυνο χρεωκοπίας, τώρα ακολουθεί τις συνταγές Αλογοσκούφη για έκτακτες εισφορές, τώρα δείχνει τα δόντια του.

Για να πούμε την αλήθεια, όποια κυβέρνηση και αν είχαμε σήμερα το ίδιο θα έκανε. Σαράντα χρόνια διορίζαμε στο δημόσιο, ανεχόμασταν μίζες, σκάνδαλα, επιτρέπαμε το φαγοπότι της εξουσίας.

Κάποτε θα ερχόταν και ο λογαριασμός. Ο λογαριασμός ήλθε και ο Κώστας Καραμανλής ετράπη σε φυγή, το μέγαρο Μαξίμου έμοιαζε φυλακή για αυτόν το τελευταίο διάστημα.

Αντίθετα ο Γιώργος Παπανδρέου είχε φαίνεται πάθος να γίνει –για λίγο έστω – πρωθυπουργός και αυτός ούτε μαύρη τρύπα φοβήθηκε, ούτε νέο γύρο ευημερίας δίστασε να υποσχεθεί.

Ο λαός, κατά πάγια συνήθειά του – προτίμησε την «ευημερία» όσο ψεύτικη και αν φάνταζε μπροστά του. Άλλες φωνές δεν έλαβε υπ’ όψη του ο λαός, άλλα κόμματα όπως η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ούτε καν τα άκουσε, αφού φρόντισαν τα ΜΜΕ επιμελώς να φιμώσουν το Βασίλη Λεβέντη και να κλείσουν όλες τις πόρτες προς τα κανάλια στην ανεπιθύμητη φωνή του.

Είναι προς τιμήν του Χάρρυ Κλιν, ότι όταν κανάλι της Μακεδονίας φιλοξένησε το Βασίλη Λεβέντη σχετικά με την αίτηση ακύρωσης των εκλογών της 4ης Οκτώβρη που υπέβαλε η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και αφού περιγράφτηκαν οι λόγοι για τους οποίους η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ προσέφυγε στο εκλογοδικείο (το κόμμα ενώ κατείρχετο με πληρότητα υποψηφίων σε όλη τη χώρα φιμώθηκε από όλα τα ΜΜΕ και δεν έλαβε καμία κρατική επιχορήγηση), ο Χάρρυ Κλιν παρενέβη στη συζήτηση λέγοντας ότι ουσιαστικά οι εκλογές δεν ήταν δίκαιες, ο κ. Λεβέντης έχει δίκιο, πρέπει όλα τα κόμματα να ακούγονται, να δείτε που το ανώτατο δικαστήριο θα δικαιώσει τον κ. Λεβέντη.

Συνήθως οι επώνυμοι σιωπούν μπροστά σε εγκλήματα κατά της δημοκρατίας για να τα έχουν καλά με την εξουσία, όμως ο Χάρρυ Κλιν τόλμησε και είπε την αλήθεια, έκανε το πρώτο βήμα, τώρα να δούμε αν και άλλοι επώνυμοι δείξουν ανάλογο θάρρος.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ουσιαστικά στις μέρες μας κάνει επανάσταση. Καλεί κοντά της τον απλό λαό, γιατί αυτός πληρώνει το κόστος της χλιδάτης και σάπιας πολιτικής μας ζωής, οι πλούσιοι και οι βολεμένοι θα ζήσουν, οι φτωχοί έχουν το πρόβλημα, αυτοί πρέπει να στρατευθούν υπό τη σημαία της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ για να βρουν στήριγμα στο δράμα τους.

Να μην παρασύρεται λοιπόν ο κόσμος από τα κολλαριστά κουστούμια των κυρίων του ΠΑΣΟΚ και της δεξιάς, οι βίλες τους ,τα κότερά τους, οι λιμουζίνες τους, η μεγάλη ζωή των οικογενειών τους, όλα αυτά γίνονται με τον ιδρώτα των ανώνυμων πολιτών.

Τα κανάλια επιχειρούν να μας αποχαυνώσουν, να μας εγκλωβίσουν, εμείς πρέπει να αντισταθούμε. Αντίσταση δεν είναι να ψηφίζουμε ακροδεξιά ή αριστερά, κόμματα που αποδέχτηκαν ρόλο κομπάρσου και δείχνουν ανευθυνότητα.

Αντίσταση είναι να ακολουθούμε ανθρώπους συνετούς, μετρημένους, ανθρώπους που τα έβαλαν με τη διαπλοκή με το όποιο κόστος, ανθρώπους που δεν μας επαναφέρουν στα κόμπλεξ του παρελθόντος και στις μνήμες των ελαττωμάτων μας. Τέτοιους ανθρώπους έχει μόνο η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και γι’ αυτό μας πολεμούν τόσο λυσσαλέα τα υπόλοιπα κόμματα.

Υ.Σ. Τις εκπομπές του Βασίλη Λεβέντη μπορούμε να βλέπουμε και μέσω Internet στην ιστοσελίδα www.antidiaploki.gr