2015-09-24

Δεν υπάρχει κουλτούρα συνεργασίας, ούτε ιδεολογική σύγκλιση. Υπάρχει μόνο νομή λαφύρων και μοιρασιά οφιτσίων.

By Γραφείο Τύπου

Η νέα κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν διαφέρει σε τίποτε από την προηγούμενη. Διερωτώμαστε ποιά κουλτούρα συνεργασίας υπάρχει, όταν σχηματίζουν κυβέρνηση ένα αυτοονομαζόμενο αριστερό κόμμα και ένα δεξιό κόμμα όπως αυτό του κ. Καμμένου.

Λοιπόν, δεν υπάρχει κουλτούρα συνεργασίας, ούτε ιδεολογική σύγκλιση. Υπάρχει μόνο νομή λαφύρων και μοιρασιά οφιτσίων.

Όμως αυτή την ώρα η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ουσίας, σκοπό που δεν μπορεί να εκπληρώσει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, που βασίζεται σε νοοτροπίες κρατισμού και υπερπροστασίας των κομματικών στρατών. Το άμεσο μέλλον, φοβούμεθα στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, θα δείξει ότι η παρά φύση σύζευξη Τσίπρα-Καμμένου δεν θα αποφέρει το προσδοκόμενο έργο, οι ξένοι σύντομα θα έχουν εύλογες επιφυλάξεις και θα έχουμε δυστυχώς κατάρρευση του σημερινού σχήματος.

Υπόδειξη της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ είναι η δημιουργία κυβέρνησης ευρύτερου πέλματος, με συμμετοχή περισσότερων κομμάτων και με τεχνοκράτες υπερκομματικής προέλευσης ως μέλη της. Ένα τέτοιο σχήμα μπορεί να πείσει στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ότι θα κάνει μεταρρυθμίσεις και δεν θα κοροιδεύει και θα υποκρίνεται όπως συμβαίνει με όλες τις κυβερνήσεις μετά το 2009.

Γραφείο Τύπου
press@antidiaploki.gr