2019-02-22

Δηλώσεις Μάριου Γεωργιάδη μετά την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

By Γραφείο Τύπου

Μετά το πέρας της συνεδρίασης του ΕΣΕΠ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Μάριος Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α΄ Αθηνών της Ένωσης Κεντρώων, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Θέσαμε εκ νέου θέμα για το Σκοπιανό ζήτημα επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση μας ότι, δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε ονομασία με τον όρο Μακεδονία ή παράγωγό του. Τονίσαμε και πάλι ότι θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα, έστω και εκ των υστέρων, καθώς στην περίπτωση της συμφωνίας καταπατήθηκε η Δημοκρατία».

Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι: «Η πολιτική των προκλήσεων της Άγκυρας δεν πρόκειται να σταματήσει επειδή ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε τον Τούρκο ομόλογό του. Θα πρέπει η χώρας μας, αφενός να έχει υψηλή αποτρεπτική ικανότητα και σύγχρονα εξοπλιστικά μέσα και αφετέρου να επενδύσει στην διπλωματία και τις συμμαχίες με τις ευρωπαϊκές χώρες και τις μεγάλες δυνάμεις».

Τέλος, τόνισε ότι : «Είναι επιτακτική η ανάγκη σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς η εξωτερική πολιτική της χώρας- ιδιαίτερα ενόψει εκλογών- θα πρέπει να αποτελεί προϊόν συνεννόησης όλων των πολιτικών κομμάτων. Ζητάμε από τον πρωθυπουργό να μην προχωρήσει σε μονομερείς αποφάσεις που δεσμεύουν την χώρα».