2014-04-17

Είστε 100.000 φορές καλύτερος κ. Λεβέντη…

By Γραφείο Τύπου

Παρασκευή βράδυ, νέοι της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ διένεμαν την εφημερίδα ΑΝΤΙΔΙΑΠΛΟΚΗ στη συμβολή Πανόρμου και Κηφησίας. Το σημείο επισκέφθηκε προσωπικά για να μορφώσει γνώμη ο Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ Βασίλης Λεβέντης. Ιδιοκτήτης γνωστού καταστήματος καλεί τον Βασίλη Λεβέντη να τον κεράσει ένα καφέ, ο κόσμος που πέρναγε από το σημείο χαιρετούσε τον Πρόεδρο μας, πολλοί τον πλησίαζαν για να ανταλλάξουν δύο λέξεις για την κρίση και για το ζοφερό μέλλον.
Κάποια στιγμή πλησίασε το Βασίλη Λεβέντη ένας περαστικός που κρατούσε στα χέρια του την εφημερίδα ΑΝΤΙΔΙΑΠΛΟΚΗ, μπορώ να κάτσω λίγο μαζί σας, ρώτησε. Ο Βασίλης Λεβέντης συναίνεσε. Τότε άρχισε ένας ενδιαφέρων διάλογος.

« Σας έχω ψηφίσει μία – δύο φορές κ. Λεβέντη στο παρελθόν. Όμως εδώ στην εφημερίδα καταφέρεσθε κατά της Χρυσής Αυγής και λέτε ότι πρέπει να τεθεί εκτός νόμου. Νομίζω ότι πρέπει να τιμωρήσουμε το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία, το ΣΥΡΙΖΑ που έχει γίνει παράρτημα του ΠΑΣΟΚ, τη Χρυσή Αυγή γιατί να την κυνηγήσουμε »;

Ο Βασίλης Λεβέντης απάντησε, « συμφωνώ να τιμωρήσουμε ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα παρακλάδια τους, όμως η Χρυσή Αυγή δηλώνει οπαδός του Χίτλερ, χρησιμοποιεί βία, σηκώνει το πουλί της χούντας, μέσα της φωλιάζει η αίρεση του δωδεκάθεου, διεθνείς οργανώσεις δυσφημούν τη χώρα μας για είσοδο στη βουλή νεοναζί και σκληρών φασιστών, νομίζω ότι είναι μέγα λάθος να πάμε από τους κλέφτες στους φασίστες ».

Ο φίλος μας όμως συνέχισε, « ο πολιτικός μας βίος κύριε Λεβέντη έχει σαπίσει. Αυτοί με τα μνημόνια μας έχουν ξεκάνει, φόροι, φόροι, μειώσεις μισθών και συντάξεων. Τη Χρυσή Αυγή την ψήφισε ο κόσμος για να τους τα κάνει λίμπα μέσα στη βουλή. Άλλη γλώσσα από τη βία οι κλέφτες δεν καταλαβαίνουν. Ο κόσμος ψήφισε Χρυσή Αυγή και όχι ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ γιατί η Χρυσή Αυγή παρουσιάζεται δυνατή, ενώ Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ δεν αναφέρεται καν στα κανάλια ».

Ο Βασίλης Λεβέντης απάντησε, « κάνετε λάθος φίλε μου να νομίζετε ότι δυνατό είναι ένα κόμμα όταν παρουσιάζεται στα κανάλια. Τα κανάλια ανήκουν σε κλέφτες και προβάλλουν το υπηρετικό τους προσωπικό. Όταν είσαι προσωπικότητα, όταν έχεις άποψη, όταν καταγγέλλεις το τι έχουν κάνει οι καναλάρχες, τότε σε φιμώνουν και δίνουν εντολή να είσαι δια παντός κομμένος από τα ΜΜΕ που κατέχουν. Αυτό έχει συμβεί με την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ. Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων ανήκουν και αυτές στους καναλάρχες, τη Χρυσή Αυγή την προωθούν, ενώ την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ δεν την αναφέρουν, ούτε καν στο ερωτηματολόγιο των μετρήσεων.
Η κλίκα των νταβατζήδων σας έκανε να πιστεύετε ότι η Χρυσή Αυγή είναι δυνατή, όμως η αλήθεια είναι άλλη. Η Χρυσή Αυγή έχει την ευλογία του συστήματος, ενώ Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ καταδιώκεται από το σύστημα. Όταν θέλεις να αναγεννήσεις ένα διεφθαρμένο καθεστώς σε νέους πυλώνες ηθικής, τιμωρείς αυτό που έφταιξε, δεν πηγαίνεις όμως σε αυτούς που θα τα κάνουν λίμπα, εκτός αν είσαι διεστραμμένος. Αναζητάς την τιμιότητα, την ηθική, τον πολιτικό λόγο που έχει σοβαρότητα και συγκρότηση. Σε αυτά τα ουσιώδη ζητήματα Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ υπερέχει ασφυκτικά της Χρυσής Αυγής. Προδοθήκαμε από το σύστημα που μας εγκλώβισε με το δέλεαρ του ρουσφετιού, μην γίνουμε όμως και ζιμπάμπουε, μην αρχίσουμε εμφύλιο και αλληλοφάγωμα ».

Ο φίλος μας πρόσθεσε, « δεν υπάρχει αμφιβολία κύριε Πρόεδρε ότι εσείς σαν προσωπικότητα είστε εκατό χιλιάδες φορές καλύτερος από τον Μιχαλολιάκο. Επίσης Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ είναι κεντρώο και μετριοπαθές κόμμα, ενώ η Χρυσή Αυγή χιτλερικό και φασιστικό. Όμως, χωρίς καμία βοήθεια από τα κανάλια, πως θα μπορέσετε να μπήτε στη βουλή, πως θα σας μάθει ο κόσμος; Ο κόσμος τούτη την ώρα ζητάει εκδίκηση. Η Χρυσή Αυγή ξέρουμε όλοι ότι τίποτε δεν μπορεί να προσφέρει, σε κανένα κράτος του κόσμου δεν πρόσφεραν κάτι θετικό τα νεοναζιστικά κόμματα, εκδικητικά ψηφίστηκαν από κάποιους και μόνο προσωρινά, μετά εξατμίστηκαν ».

Β. Λεβέντης : « οι λαοί σώζονται με τη λογική, η εκδίκηση οδηγεί στην καταστροφή. Οι ψηφοφόροι θέλουν να εκδικηθούν, να εκδικηθούν τι; Οι ίδιοι δεν ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία; Έχει όλος αυτός ο κόσμος κάνει την αυτοκριτική του; Όταν διόριζαν τα παιδιά τους στο δημόσιο, ένοιαζε κανένα αν όλα αυτά γίνονται με δανεικά; Να αφήσουν λοιπόν τις ηλιθιότητες περί εκδίκησης, να σοβαρευτούν όλοι και ναι να τιμωρήσουμε το παρελθόν, ψηφίζοντας λογικούς, σωστούς και τίμιους. Αυτό είναι το πρέπον. Με τον Μιχαλολιάκο νομίζετε ότι εκδικείστε, στην ουσία τα μάτια σας βγάζετε, ενώ με την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ θεμελιώνετε μία νέα προοπτική ανάπτυξης και προόδου. Όσον τώρα αφορά, στο πως θα πάρει Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ψήφους χωρίς στήριξη από τα ΜΜΕ, εδώ είναι όλη η ουσία.

Τα ΜΜΕ είναι μέσα στη βρώμα, η βρώμα περιμένεις να βοηθήσει την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ; Ένας από τους λόγους που προδόθηκε η κοινωνία, είναι γιατί ψήφιζε τα πιόνια που σέρβιραν τα κανάλια, δεν θα σου δώσουν λοιπόν τα κανάλια τη λύση. Αυτή είναι η δυσκολία, πρέπει ο λαός να δείξει ανυπακοή στους νταβατζήδες, πρέπει να καταλάβει ότι οι δημοσκοπήσεις είναι εργαλείο σφαγιασμού της λαϊκής κυριαρχίας. Εν ολίγοις, μην εγκλωβίζεστε σε διλήμματα που φτιάχνει ύπουλα για εσάς το καθεστώς, γκρεμίστε το καθεστώς, αυτή είναι η προτροπή μου ».

Ο φίλος μας εμβρόντητος και άφωνος, ευχαρίστησε το Βασίλη Λεβέντη για το χρόνο που του διέθεσε και αποχώρησε υπό το βλέμμα πολλών που παρακολούθησαν το διάλογο.