2015-03-10

Ναι, είμαι Κεντρώος. Είμαι ‘Ενωση Κεντρώων

By Γραφείο Τύπου

Πολλές φορές κατά το παρελθόν, αλλά ακόμα και σε πρόσφατες προεκλογικές και μετεκλογικές συζητήσεις χρειάστηκε να επιχειρηματολογήσω για την επιλογή μου να στηρίξω την Ένωση Κεντρώων. Το κύριο επιχείρημα των κριτών μου – στην καλύτερη περίπτωση – ήταν ότι αν δε στηρίξω τη μία «μεγάλη» δύναμη, θα ήταν απλά σαν να ενδυναμώνω την άλλη.

Κατ’ αρχάς, αρνούμαι ως πολίτης να μπαίνω σε (ψευτο)διλήμματα, πολύ περισσότερο όταν αυτά έχουν οδηγήσει τη χώρα μας στις σημερινές τραγικές συνθήκες. Ο δικομματισμός έχει υπάρξει επί δεκαετίες πληγή του πολιτικού μας ‘πολιτισμού’.

Μήπως όμως σχετίζεται με μία διαχρονική παθογένεια του λαού μας; :

Άσπρο/ Μαύρο, Δεξιός/ Αριστερός, Ολυμπιακός/ Παναθηναϊκός, Θύμα/ Θύτης. Ε, λοιπόν, Όχι! Αρνούμαι τις ταμπέλες! Είμαι Παναθηναϊκός όταν παίζουμε εντός Ελλάδος , είμαι όμως και Ολυμπιακός όταν παίζουμε εκτός Ελλάδος, δεν είμαι ούτε θύμα, ούτε θύτης, επιλέγω το μαύρο, το άσπρο και όλα τα χρώματα ανάλογα με την περίσταση και δεν είμαι ούτε αριστερός, ούτε δεξιός : είμαι ΚΕΝΤΡΩΟΣ.

Δεν είναι ακροδεξιός όποιος έχει πατριωτικό φρόνημα, όποιος είναι συνεπής στο πατριωτικό του καθήκον (καθήκον που πρώτη φορά επικαλείται ουσιαστικά εκπρόσωπος της αριστεράς) όποιος απαιτεί να υπερασπίζονται τη χώρα του εκείνοι που έχουν εκλεγεί για να την εκπροσωπούν και όποιος έχει αποφασίσει να λειτουργεί στην απλή καθημερινή ζωή του με βάση το δημόσιο και εθνικό συμφέρον.

Και όχι, δεν είναι αριστερός όποιος κρίνει ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους ανθρώπους που έχουν πληγεί από την κρίση, ότι είναι αναγκαία η κοινωνική μέριμνα και η στήριξη στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και όποιος βλέπει ότι η διαφθορά και τα συμφέροντα κυβερνούν επί δεκαετίες τη χώρα μας.

Όμως, όχι! Δεν είμαστε ούτε απλώς θύτες («Μαζί τα φάγαμε» και τώρα ζητάμε από τους άλλους λαούς να πληρώσουν τη δική μας καλοπέραση), ούτε απλώς θύματα (οι κακοί Ευρωπαίοι μας εκμεταλλεύτηκαν και μας ταπεινώνουν, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί μας τα κράτησαν όλα για τον εαυτό τους κι εμείς ανυποψίαστοι και μικροί δεν ξέραμε και δεν ευθυνόμαστε για τίποτε). Η αλήθεια είναι ότι είμαστε Υπεύθυνοι, Συνυπεύθυνοι για τον τρόπο που ζούμε, για τις επιλογές, για τη συνέπειά μας, για την ωριμότητά μας, για την ψήφο μας.

Όταν, λοιπόν, έχουμε κρατήσει στο πολιτικό περιθώριο έναν άνθρωπο που είναι εντυπωσιακά διορατικός, θαρραλέα καταγγελτικός, διαχρονικά υπεύθυνος και ειλικρινής, συνεπής με τον εαυτό του και τους πολίτες έχουμε ευθύνη και συνενοχή. Μήπως ήρθε η ώρα να διορθώσουμε ένα μεγάλο λάθος; Μήπως ήρθε η ώρα να δικαιώσουμε ένα άνθρωπο που όλοι μας σταθήκαμε πολέμιοι σε κάθε του προσπάθεια να μας εκπροσωπήσει στο Ελληνικό ή Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Η άποψη μου είναι πως ΝΑΙ , ήρθε η ώρα. Όλοι εμείς που θέλουμε να συνεχιστεί η Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας , που ζητούμε κάθαρση κ τιμωρία όσων ευθύνονται για την οικονομική κ κοινωνική κατάρρευση της χώρας καθώς κ την ουσιαστική  πραγμάτωση των κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών έχουμε χρέος να συστρατευτούμε με το Βασίλη Λεβέντη.

Η Ένωση Κεντρώων αποτελεί ένα φερέγγυο πυλώνα πολιτικής σταθερότητας τον οποίο έχει ανάγκη το Ελληνικό Κοινοβούλιο , στις επόμενες εκλογές οφείλουμε να κάνουμε την υπέρβαση και να της δώσουμε τη δύναμη που της αξίζει…άλλωστε η αρχή έχει είδη γίνει.

Με εκτίμηση
Γρηγορόπουλος Ιωάννης
Πολιτικός Μηχανικός – Μεσίτης Αστικών Συμβάσεων
Email : jogr111@yahoo.gr
Facebook : https://www.facebook.com/grigoropoulos.giannis