2021-01-07

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΕI ΣΕ ΔΙΚΗ Ο ΤΡΑΜΠ

By Γραφείο Τύπου

Η εισβολή ταραχοποιών στο Καπιτώλιο της Ουάσιγκτον και η προσπάθεια καταπάτησης της νομιμότητας στις ΗΠΑ, αποτελεί πλήγμα κατά της δημοκρατίας και είναι έργο των οπαδών της «Λευκής Φυλής» και της ακροδεξιάς και όλων αυτών που αναπολούν μέρες ρατσισμού και φασισμού στην εποχή μας.
Πιθανώς η κοινωνία των ΗΠΑ να εσωκλείει ανισότητες, στρώματα κόσμου υποφέρουν από έλλειψη βασικών αγαθών, εργασίας, στέγης. Σίγουρα πρέπει αρκετά πράγματα να αλλάξουν προς όφελος των απλών πολιτών, τα μεγάλα εκδοτικά συμφέροντα έχουν κουράσει υπηρετώντας ένα, σε πολλές περιπτώσεις, ανάλγητο σύστημα, όμως τη λύση στα όποια αδιέξοδα δεν θα δώσει η βία. Η βία φέρνει διχασμό και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Και η Ευρώπη και η Ελλάδα εσωκλείουν παρόμοια προβλήματα. Κόμματα που έχουν κουράσει, οικογένειες που έχουν κάνει την πολιτική επάγγελμα τους, νόμοι που δεν εφαρμόζονται, ΜΜΕ που λειτουργούν με μεθόδους νοσηρών συναλλαγών και διαπλοκής. Σε όλα αυτά τα τεράστια ζητήματα, δεν δίνει λύσεις η ακροδεξιά, ούτε η συνωμοσιολογία κάποιων που επιδιώκουν αποσταθεροποίηση. Είδαμε και στην Ελλάδα πόσο μας ωφέλησαν οι αγανακτισμένοι του Συντάγματος, η Χρυσή Αυγή, ο Κασιδιάρης και ο Βελόπουλος. ‘Ολοι αυτοί εκμεταλλεύτηκαν την πικρία κάποιων συμπολιτών μας και οδήγησαν στο πουθενά τον τόπο. Ας γίνει επιτέλους αντιληπτό, ότι τα τρωτά ενός συστήματος μόνο δημοκρατικά διορθώνονται. Όσοι υπόσχονται μαγικές λύσεις κοροϊδεύουν τον κόσμο.
Αυτό προσπαθεί επί χρόνια η Ένωση Κεντρώων στην Ελλάδα. Προσπαθεί τίμια και δημοκρατικά να πείσει, με κεντρώο λόγο και μετριοπάθεια. Όμως πολλοί αρέσκονται στη φωνή της εξαλλοσύνης και του λαϊκισμού και καταλήγουν να γίνονται θύματα δημαγωγών πολιτικών.
Έτσι την πάτησαν οι ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ. Τώρα πρέπει ο Πρόεδρος Trump να παραπεμφθεί σε δίκη, γιατί πήρε τα οράματα απλών πολιτών και τα ποδοπάτησε και τραυμάτισε ανεπανόρθωτα το γόητρο και το κύρος των ΗΠΑ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΕI ΣΕ ΔΙΚΗ Ο ΤΡΑΜΠ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ