2009-11-13

Ραγδαίες εξελίξεις την άνοιξη

By Γραφείο Τύπου

Οι εκλογές της 4ης Οκτώβρη του 2009 έγιναν και απέβησαν άγονες και άκαρπες. Μπορεί να βγήκε μία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όμως επειδή το ΠΑΣΟΚ είχε κρύψει την άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας, την οποία εμφάνισε αμέσως μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση αυτή είναι ήδη αναξιόπιστη, ο κόσμος συνεχίζει να έχει ανησυχία και φοβίες γύρω από το άμεσο μέλλον και έτσι η ένταση, η αβεβαιότητα, η παραλυσία, η διαφθορά, η διαπλοκή, που βασίλευαν πριν τις εκλογές συνεχίζονται.

Τώρα το ΠΑΣΟΚ ψάχνει τρόπους να μαζέψει χρήματα, αναγγέλλει φόρους, προγραμματίζει δήθεν περικοπές δαπανών, όμως όλα αυτά αντί να δημιουργούν ταμείο και έσοδα στο κράτος, το παραλύουν περαιτέρω. Η κατάσταση αυτή, κατά τη γνώμη της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ είναι αδιέξοδη και θα καταλήξει σε νέες εκλογές την άνοιξη του 2010. Είναι αδύνατο να σταθεί αυτή η κυβέρνηση, που πριν τις εκλογές μιλούσε για παροχές και κίνηση του χρήματος και τώρα θέλει να φορολογήσει και τον. αέρα που αναπνέουμε.

Είναι φανερό ότι ο βιοϊστορικός κύκλος του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας έχει κλείσει, όπως σωστά κάποτε είχε πει ο κ. Αβραμόπουλος, χωρίς ωστόσο και ο ίδιος να πείσει με τα έργα του ότι πιστεύει σε αυτά που λέγει.

Μπορεί στις 4 του Οκτώβρη του 2009 πάλι τα δύο μεγάλα κόμματα να πήραν τη μερίδα του λέοντος σε εκλογικά ποσοστά, όμως αυτό οφείλεται στο ότι και τα δύο κόμματα υπόσχονταν διορισμούς, φαγοπότι, βόλεμα. Τώρα που όλα αυτά τελειώνουν, τα δύο αυτά κόμματα θα θυμίζουν τη Ρώμη που έπεσε, την αυτοκρατορία που διαμελίζεται και μαραζώνει. Είναι σίγουρο ότι και τα δύο αυτά κόμματα θα σπάσουν στα τρία ίσως και στα τέσσερα κομμάτια,

Μια νέα εποχή ξεκινάει και ορθό είναι να φροντίσουμε να λειτουργήσει επιτέλους η δημοκρατία, οι εκλογές να γίνονται τίμια και με κανόνες ισοτιμίας, χωρίς μαύρο χρήμα, χωρίς ομηρία των κομμάτων προς τους διαπλεκόμενους που είναι και οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. Αν στους κανόνες των εκλογών και στη λειτουργία των ΜΜΕ δεν βάλουμε τάξη, το νέο ξεκίνημα θα είναι και αυτό αυταπάτη, ο βούρκος θα βαθύνει περισσότερο, τα αδιέξοδα θα γίνουν ανυπέρβλητα.

Βιώσιμη κυβερνητική λύση για την Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει άλλη, από μία συγκυβέρνηση των δυνάμεων που μπορούν να είναι νηφάλιες, θαρραλέες, αποφασισμένες για ρήξεις, συνετές για να μην μας βάλουν σε άλλου είδους περιπέτειες, φερέγγυες για να πετύχουν δίκαιες και μόνιμες λύσεις στα οικονομικά και τις καλύτερες δυνατές λύσεις στα εθνικά μας θέματα.

Με την πιο πάνω περιγραφή κριτηρίων, η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις νέες εκλογές δεν μπορεί να περιέχει την ακροδεξιά των άναρθρων κραυγών και την αριστερά της ανευθυνότητας. Δεν μπορεί επίσης να περιέχει άτομα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας βαρυνόμενα με σκάνδαλα και ατασθαλίες κάθε είδους. Δεν μπορεί επίσης να έχει επικεφαλής αυτή η κυβέρνηση γόνους τζακιών, Καραμανλή, Παπανδρέου, Μητσοτάκη. Η μόνη φιλοσοφία υπό την οποία θα λειτουργεί θα είναι αυτή της μετριοπάθειας, της λογικής, της ηθικής, συνεπώς μιλάμε για ένα νέο ξεκίνημα που θα εμπνεύσει στο λαό εμπιστοσύνη και αίσθημα θυσιών για την σωτηρία της πατρίδας.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ είναι ένα κόμμα μεγάλο σε ιδέες και ικανότητες, μικρό σε εκλογική δύναμη αφού στις εκλογές αποκλειστήκαμε από όλα τα κανάλια και με τα χρήματα και την εκλογική βία επετράπη στο ΠΑΣΟΚ να μας εξοντώσει. Όμως τώρα αρχίζει αντίστροφη πορεία. Το ΠΑΣΟΚ γκρεμίζεται και ο κεντρώος χώρος ανασυντάσσεται.

Όταν σύντομα λειτουργήσει η δημοκρατία, θα θυμόμαστε τις εκλογές της 4ης Οκτώβρη και όλες σχεδόν τις προηγούμενες σαν ένα θλιβερό όνειρο, σαν μια εποχή που μας γύρναγε στο μεσαίωνα και μας εξομοίωνε με τριτοκοσμικές χώρες, ενώ η Ευρωπαϊκή ένωση μας είχε δεχθεί στους κόλπους της.