2009-11-20

Τα μπρος πίσω της κυβέρνησης

By Γραφείο Τύπου

Η ατολμία της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται καθαρά από τα μπρος πίσω που κάνει σε κρίσιμα ζητήματα. Το πάγωμα μισθών και συντάξεων του δημοσίου που υπερβαίνουν 2.000 € μηνιαίως, ήταν μια πρόβα των αντοχών της σε μέτρα επώδυνα αλλά δίκαια.

Η αναδίπλωσή της έδειξε την ατολμία της, ίσως προσδιόρισε το ότι το ΠΑΣΟΚ ήλθε για λίγο και φοβάται να κολυμπήσει στα βαθειά νερά. Αν μια κυβέρνηση διστάζει να ζητήσει θυσίες από τους υψηλόμισθους του δημοσίου, πόσοι πείθονται ότι μπορεί να μας βγάλει από την κρίση ;

Το τραγικό είναι ότι αυτό που δίστασε να κάνει μετά τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ, το είχε αναγγείλει πριν τις εκλογές ο Κώστας Καραμανλής, με αποτέλεσμα να καταποντιστεί εκλογικά. Ο κόσμος θέλει να ακούει μόνο ευχάριστα, μόνο αυξήσεις μισθών, συντάξεων, προσλήψεις των παιδιών στο δημόσιο. Το ΠΑΣΟΚ ενώ ξέρει το σωστό (να πληρώσουν όλοι για να σωθεί η χώρα) φοβάται να το ανακοινώσει ή μάλλον παίζει και πειραματίζεται με την οικονομία της χώρας.

Όλα αυτά δείχνουν ότι μία μονοκομματική κυβέρνηση είναι ανήμπορη να οδηγήσει το πηδάλιο της χώρας. Η Ελλάδα χρειάζεται πολυκομματική κυβέρνηση ευρέως κοινωνικού πέλματος, ώστε να παραμεριστεί το πολιτικό κόστος και να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Όσο καθυστερούμε μια τέτοια λύση, τόσο θα καρκινοβατούμε, θα χάνουμε την αξιοπιστία μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πολύ πιθανό να οδηγηθούμε στην πτώχευση. Είναι επίσης λάθος να αναγγέλλονται στα δελτία Ειδήσεων των καναλιών διώξεις κατά γιατρών, δικηγόρων, για φοροδιαφυγή, άραγε τώρα ανακαλύπτουμε την Αμερική, η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ το Πόθεν Έσχες το είχε προτείνει εδώ και είκοσι χρόνια. Αν όμως εφαρμοζόταν το Πόθεν Έσχες, πώς θα χτιζόντουσαν οι βίλες των πράσινων και γαλάζιων μανδαρίνων στα Βόρεια προάστια, στα παράλια της Αττικής, στα νησιά μας ;

Οι μεγαλοδικηγόροι και οι μεγαλογιατροί είναι όλοι στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία και σίγουρα δεν θα τους πειράξει κανείς. Ας παύσει λοιπόν ο Γιώργος Παπανδρέου να κάνει δημόσιες σχέσεις με το δήθεν φοροκυνηγητό του.
Η λύση είναι μία, παραίτηση της κυβέρνησης τον Ιανουάριο του 2010 και εκλογές, εκλογές τώρα που ο λαός γνωρίζει τι τον περιμένει. Οι εκλογές της 4ης Οκτώβρη είναι άκυρες, αφού σε αυτές εμφανίστηκε το ΠΑΣΟΚ να υπόσχεται παροχές και να κρύβει την αλήθεια για την οικονομία.

Ο λαός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Στα κόμματα δεν πηγαίνουμε για να βρούμε δουλειά, πηγαίνουμε γιατί τα πιστεύουμε, γιατί μας εκφράζει η ιδεολογία τους. Όμως στην Ελλάδα τα ίδια τα κόμματα στερούνται ιδεολογίας, η αρπαχτή, το βόλεμα, είναι τα κυρίαρχα κριτήρια για να επιλέξει ο πολίτης το κόμμα του. Στην Ελλάδα η δεξιά είναι δεξιά, το ΠΑΣΟΚ είναι δεξιά ίσως χειρότερη εκείνης που ομολογεί την ιδιότητά της, ακόμη και η αριστερά δεξιά είναι και αυτή, φωνάζει δήθεν υπέρ του εργάτη όμως στα ίδια σαλόνια της αμαρτωλής εξουσίας περιφέρεται και αυτή. Όλοι λοιπόν είναι δεξιοί, σίγουρα όλοι δεξιοί στην τσέπη, ποικίλει μόνο ο βαθμός της απατεωνιάς και της υποκρισίας με την οποία αντιμετωπίζουν τους πολίτες.

Δεν θα αργήσει η ώρα κατά την οποία ο λαός θα καταλάβει το νόημα του αγώνα της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ. Δεν ιδρύσαμε την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ για να γίνουμε μία ακόμη «σκυλοπαρέα» συμφερόντων, ούτε προσδοκούμε μίζες και λαδώματα όπως οι φίλοι μας των λεγομένων μεγάλων κομμάτων. Αν θέλαμε όλα αυτά θα πηγαίναμε μαζί τους, θα πηγαίναμε στο ΠΑΣΟΚ, στη Νέα Δημοκρατία, θα διαλέγαμε τον πιο εύκολο δρόμο επίτευξης του στόχου…

Εμείς όμως θελήσαμε να ζωντανέψουμε την ηθική του Αλέξ. Παπαναστασίου και του Νικολάου Πλαστήρα, εμείς ξέραμε ότι η σημερινή ακολασία έχει ημερομηνία λήξεως και το ότι η χώρα αρκετά χάζεψε και έπαιξε, τώρα πρέπει να σοβαρευτεί, να τολμήσει, να μειώσει το άνοιγμα των ανισοτήτων, να ανασχεδιάσει την όλη της πορεία πριν είναι εντελώς αργά. Αυτοί που υποτίμησαν τον Βασίλη Λεβέντη σύντομα θα βασίσουν πολλά επάνω του.