2020-12-04

Το μενού έχει Μητσοτάκη και Τσίπρα

By Γραφείο Τύπου

   Η υπερβολική διαφήμιση και η πιεστική προβολή της καμπάνιας «μένουμε σπίτι», καθώς και οι αλλεπάλληλες παρουσίες λοιμωξιολόγων σε όλες τις τηλεοράσεις, έχουν δημιουργήσει τρομοκρατία στην κοινωνία και εύλογη δυσπιστία για την εγκυρότητα της ενημέρωσης που έχουμε σχετικά με την πανδημία. Τα χρήματα μάλιστα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στα κανάλια και τα κάθε λογής site, έδωσαν στον κόσμο την αντίληψη, ότι η πληροφόρηση στην Ελλάδα είναι καθοδηγούμενη και αργυρώνητη. Επειδή το σύνολο των συστημικών ΜΜΕ ευθυγραμμίστηκε με τις εντολές της κυβέρνησης, οι αμφισβητίες κάθε είδους, οι αρνητές των επίσημων επιστημονικών θέσεων, κατέφυγαν στο διαδίκτυο, μέσω του οποίου κυκλοφόρησε κάθε παρανοϊκή και ατεκμηρίωτη άποψη. Έτσι στο διαδίκτυο άρχισαν να διαδίδονται μύθοι για ιό που δημιούργησε η Κίνα, για παγκόσμια δικτατορία που ετοιμάζουν οι Σόρος και Gates, για ερχομό του αντίχριστου, για εμβόλια με τσιπάκια και χίλιες δυο άλλες ασυναρτησίες. Πίσω από όλα αυτά κρύβονται συνήθως ακροδεξιές απόψεις, άνθρωποι που εμφανίζονται ως εχθροί της ενωμένης Ευρώπης και των αξιών της και εσχάτως οι υποστηρικτές του Τραμπ που παρουσιάζεται σαν «θύμα νοθείας», και σαν το τελευταίο εμπόδιο «ενάντια στην παγκοσμιοποίηση». 

   Λόγω του πολύ χαμηλού επιπέδου των ομιλιών και των συζητήσεων σε όλες τις τηλεοράσεις, πολύς κόσμος έχει αηδιάσει με τα ΜΜΕ στην Ελλάδα και υπάρχει ο κίνδυνος, να παρασύρεται από ανάγκη να δείξει την αντίθεσή του στην όλη σημερινή κατάσταση και την κρίση που έχει δημιουργηθεί, ασπαζόμενος τέτοιες εξωφρενικές, ακραίες, μηδενιστικές θεωρίες.

   Περιμέναμε εναγώνια τόσον καιρό το εμβόλιο, τώρα πολλοί φοβούνται να το κάνουν. Όμως καθημερινά πεθαίνουν άνθρωποι. Για αυτούς τί κάνουμε;

   Αγωνιστήκαμε να μπούμε στην Ευρώπη. Μας έβαλαν χαριστικά, αφού δεν πληρούσαμε τους όρους. Στη συνέχεια δεν κάναμε τις οφειλόμενες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, τώρα βρίζουμε την Ευρώπη. Τα δικά μας λάθη τα χρεώνουμε σε άλλους. Από τη μια βρίζουμε τους ευρωπαίους, από την άλλη περιμένουμε τη στήριξή τους για να αντιμετωπίσουμε τον Ερντογάν. Κάναμε αμάν να φύγει ο Τραμπ που ήταν φιλαράκι του Ερντογάν, τώρα όψιμα κάποιοι στην Ελλάδα έγιναν οπαδοί του. Θέλουμε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, όμως προτιμήσαμε τα αναδρομικά. Ακόμη όμως και αυτά τα δώσαμε στραβά, δώσαμε λεφτά στους λαμβάνοντες άνω των 1.300 ευρώ το μήνα και αφήσαμε στην πείνα τους συνταξιούχους των 300 ή των 500 ή των 800 ευρώ το μήνα. Δοξασθήτω η τρέλα σε αυτή τη χώρα. 

   Τώρα ζούμε τη δικτατορία της διαπλοκής, τη χούντα των καναλιών. Δεν είναι αρεστός ο Βασίλης Λεβέντης, τον κόβουν όλα τα ΜΜΕ. Τί επιτρέπεται; Επιτρέπεται μόνο να βγαίνουν νεοδημοκράτες, αυτοί είναι οι σοφοί, 80% του τηλεοπτικού χρόνου Νέα Δημοκρατία, 20% ΣΥΡΙΖΑ και κοιμηθείτε ευτυχισμένοι έλληνες. Υπήρχε ένας Βασίλης Λεβέντης που έλεγε πέντε αλήθειες, όμως η φωνή του είναι απαγορευμένη. Επιτρέπονται μόνο Μητσοτάκης και οι πραιτωριανοί του, Τσίπρας και οι υποτακτικοί του, αυτά έχει μόνο το μενού.